lunes, 7 de mayo de 2012

Crónica 1/2 Marató Ciutat de Girona (por ManelMoralesFor)

Hola a tots

Avui dia 6 de maig s’ha celebrat la Mitja Marató de Girona, que patrocina el Corte Inglés. Per a mi és especial per dos motius. El primer és perquè és la mitja de la ciutat on visc i el segon perquè és la cursa que marca la meva època com a runner aficionat, ja que la de l’any passat va ser la primera cursa oficial que vaig córrer a la meva vida (amb xip). El temps que vaig fer llavors va ser de 1h:54’.

Vaig cap a buscar el dorsal d’hora. Hi ha poca gent. Està núvol i no faig cua. Agafo el dorsal i samarreta fúcsia de record i cap a casa (visc a 5 minuts de la sortida) a fer la ingesta d’hidrats de carboni en forma de barretes energètiques, uns quants bons glops d’aigua i la tassa de cafè de rigor (una mica de dòping mai va malament). Ens posem de gala i vaig cap a la sortida. Girona és petita i em trobo molts amics, coneguts i companys de feina a la sortida. La fem petar i després vaig a escalfar una estoneta. Fan curses per a nens, fan una popular de 9 km que surt a les 9:35 h i la mitja que surt 5 minuts abans. La de 9 km recorre els últims 9 km de la mitja perquè la gent no es creui.



Em poso a primera línea de sortida. No hi ha calaixos. El carrer d’on surt és molt ample i no és una cursa multitudinària. Màxim 700 inscrits. S’aixeca la cinta i cap a l’arribada. Al sortir la gent, com sabeu tots, t’accelera però al poc ja m’estabilitzo en un ritme entre 4:30 i 4:40 min/km. Em noto punxades al quàdriceps, però no per parar. Duraran fins al km 6. La cursa és plana amb un lleuger pendent en la seva primera meitat i transcorre pels afores de Girona. No hi ha cap empenta i es corre molt bé. Arribo al primer avituallament al km 5. Esta núvol i no fa calor. No tinc set i no bec. Mantinc el ritme i em sento bé. Comença un molt lleuger pendent. Arribo al Km 10 on està el segon avituallament. No tinc set, no fa calor, em trobo bé, no bec i mantinc ritme.



Ens endinsem al barri de Palau, que és on visc jo. És un barri amb carrers amb pujades i baixades. Comencem a pujar el carrer Pericot i el baixem. Ens apropem al km 15 i tot seguit vindrà la pujada a Montilivi. Allí si que ja tinc set. Arribem al avituallament i SORPRESA, està abandonat. Queden les restes de l’avituallament. Els voluntaris han vist passar els de la cursa de 9 km i han marxat. Començo a buscar una ampolla d’aigua pel terra. En cullo dues de terra buides i em cago en tot. La tercera està mig plena. Me la tiro per sobre (fa xafogor) i busco una quarta mig plena que me la bec. Visca la higiene. Els runners, però, són gent sana i no tenen virus. Comença la pujada a Montilivi, que dura fins al km 18. Allí ho passo malament i baixo el ritme. Comencem a baixar i anem cap al centre, al pont de pedra. Molt poc públic mirant. En diumenges a Girona, a excepció del casc antic, que és molt i molt bonic i hi ha molta gent, no hi ha ni Déu. Estan tots a la Costa Brava.

Els últims 3 km són també de lleuger pendent pel carrer de la Rutlla i al km 20,5 SORPRESA, avituallament. Reparteixen sols Aquarius amb botella d’1 l. Flipant. Res d’H2O. No entenc res. Evidentment no bec ja que "para lo que queda en el convento…." Arribo a El Corte Ingles, donem el tomb per darrere i l’arribada és a una plaça petita i acollidora on es pot veure molt bé com arriba la gent ja que es com un petit amfiteatre on fan sardanes molts dies. Passo la pancarta d’arribada i paro el crono en 1h:41:39”. Són13 minuts menys que l’any passat, però no supero la MMP que està en 1:39 a Granollers. Recollim bosses de fruita i aigua, comento la jugada amb els amics, tots comenten el desastre dels avituallaments i cap a casa a la dutxa.



Sensacions 8 recorregut –traçat 5. Avituallaments 0.

Fins un altra.

@ManelMoralesFor

Ficha de la Cursa

5 comentarios:

Albert Font dijo...

Sempre es un plaer llegir les cròniques de curses dels RedRunners. Es casi com fer la cursa!

Una pregunta, la captura de pantalla amb el track de la cursa, de quina web es?

elparticula dijo...

Gracies Albert!! Fem el que podem :-) Pero es un plaer sentir comentaris com el teu.

La captura, Manel potser t'ho confirma, pero crec que es del rellotge amb gps de Nike+.

Unknown dijo...

madre mía que apocalipsis ! suerte que finalmente no me apunté ! yo no suelo beber en el primer avituallamiento de las medias, pero en el km 10 sí porque ya me tomo el gel ...pero vaya malas sorpresas ! y la litrona del final ...sin comentarios ! la marca es buena, si tienes MP de 1h38 en Granollers... Granollers es para hacer MP. Girona no !
enhorabuena y hasta pronto !

Anónimo dijo...

Si Albert. Es el Nike+ GPS SPORTWath. Va molt be i la web de Nike et dona molt bones estadistiques.

Manel

ManelMoralesFor dijo...

Gracias Romana por tu comentàrio. Creo que no la voy a hacer mas esta cursa aunque viva en Girona.

Publicar un comentario